Uitnodiging voor de
HJJ Prijs 2024!

Het Hermen J. Jacobsfonds kondigt voor 2024 aan:

Uitnodiging!


Hermen J. Jacobs was een bevlogen onderwijzer die zich ruim 100 jaar geleden volledig inzette voor het verbeteren van het (speciaal-)onderwijs zodat alle leerlingen konden profiteren van een specifieke aanpak. Deze gedrevenheid om leerlingen een betere kans te bieden, vindt ongetwijfeld ook nu nog plaats binnen het onderwijs. Wij willen deze inspanningen graag zichtbaar maken en belonen.
Daarom nodigen wij u uit voor de

Hermen J. Jacobs-prijs 2024

  •   Hoe neem je deel?
  •   Hoe presenteert een gegadigde zich?
  •   Hoeveel tijd heb je om te overtuigen?
  •   Doe je het gedachtengoed van Hermen J. Jacobs eer aan?    
HJJprijs Ede 2015
HJJprijs Dordrecht 2018


Een maal per twee jaar kunnen onderwijsorganisaties, scholen of onderwijsprofessionals door collega’s uit het veld worden voorgedragen voor de HJJ-prijs, een geldbedrag van € 10.000. De voordracht vindt plaats vanwege een speciale verdienste ten aanzien van de kwaliteitsverhoging van het speciaal onderwijs of het onderwijs aan kinderen met specifieke onderwijsbehoeften in het regulier onderwijs.
Nominaties voor de HJJ-prijs van 2024 moeten plaats vinden vóór 30 juni 2024.
Wij wensen je veel succes bij het opstellen van jouw inzending en zien deze met belangstelling tegemoet.

De voordrachten vinden plaats via een ‘pitch’. Dat kan een filmpje zijn, een schriftelijk betoog of bijvoorbeeld een ingesproken PowerPointpresentatie. De inzender houdt er rekening mee dat de jury in maximaal drie minuten geïnspireerd hoopt te worden.

In de pitch wordt vermeld wie de voorgedragen persoon / organisatie is en welke bijzondere bijdrage deze organisatie of persoon heeft gerealiseerd. Daarnaast wordt betoogd op welke wijze en in welke mate deze persoon/organisatie heeft gedacht en gehandeld vanuit de geest van Hermen J. Jacobs.

In oktober 2024 beslist het bestuur van het Hermen J. Jacobsfonds welke inzendingen genomineerd worden voor de HJJ-prijs 2024. Deze nominaties worden dan eveneens vermeld op onze website. De uitreiking vindt plaats op woensdag 20 november 2024.

Wij hopen op een groot aantal inzendingen!
Uw 'pitch' kunt u inzenden via het secretariaat van het Hermen J. Jacobsfonds!
U zendt de 'pitch' naar secretariaathjjacobsfonds@gmail.com.

Namens het bestuur van het Hermen J. Jacobsfonds,
Dr. J.G. Brandsma,
Voorzitter