Het Bestuur van de Stichting Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Jan Brandsma. Sinds 1969 ben ik bij het speciaal onderwijs betrokken: als onderwijzer bij verschillende typen speciaal onderwijs en als docent en directeur bij de opleidingen voor dit onderwijs. Momenteel doe ik onderzoek naar het ontstaan, de groei en de professionalisering van het speciaal onderwijs. In mijn loopbaan heb ik Hermen J. Jacobs leren kennen als een bijzondere pionier die vocht om onderwijs voor alle kinderen mogelijk te maken.

Jan Brandsma

Voorzitter Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Henk Koster. Zorg voor kinderen die het nodig hebben kleuren mijn loopbaan in het speciaal onderwijs. Ik was onderwijzer en directeur aan verschillende typen scholen voor speciaal onderwijs. Lange tijd was ik eveneens betrokken bij het Tijdschrift voor Orthopedagogiek. Als bestuurslid lees ik nog met veel genoegen de aanvragen voor projecten.

Henk Koster

Bestuurslid Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Kees van Overveld. Ik ben pedagoog en gespecialiseerd in het voorkomen en aanpakken van gedragsproblemen in scholen. In het dagelijks leven geef ik cursussen, lezingen workshops over dit onderwerp. Daarnaast kom ik nog wekelijks in klassen om leerkrachten te begeleiden. Mijn kennis heb ik opgeschreven in boeken als 'Groepsplan Gedrag' en 'Sociaal-emotioneel leren als basis'.

Kees van Overveld

Bestuurslid Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Rebecca Birsak, secretaris van het Hermen J. Jacobsfonds.
De opleiding speciaal onderwijs heb ik jarenlang ondersteund en binnen de zorg heb ik ervaring met het werken met kinderen en volwassenen met beperkingen.
Ik ben te bereiken via email: secretariaathjjacobsfonds@gmail.com.

Rebecca Birsak

Secretaris Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is John Kistermann. Ik ben pedagoog en gedragsveranderaar en 25 jaar werkzaam als docent/opleidingsmanager bij Hogeschool Utrecht, trainer bij The Lab of Life (spin-off Radboud Universiteit Nijmegen) en trainer, spreker en coach bij Human Power Now om mensen en organisaties te ondersteunen en deze krachtiger, energieker, gelukkiger en creatiever te maken.

John Kistermann

Bestuurslid Hermen J. Jacobsfonds
Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Roland Rodenburg. Ik ben leerkracht, coach en orthopedagoog en gespecialiseerd in leer- en gedragsproblemen. Sinds 1995 ben ik werkzaam in verschillende typen speciaal onderwijs. Als coach, onderzoeker en Clusterondersteuner Passend Onderwijs ondersteun ik leerkrachten in het in beeld brengen van de onderwijsondersteuningsbehoeften van alle leerlingen.

Roland Rodenburg

Bestuurslid Hermen J. Jacobsfonds